Warmtepomp: tot wel 70% besparing!

Een duurzame oplossing…

Een warmtepomp is een innovatieve en energie-efficiënte technologie die steeds vaker wordt gebruikt voor verwarming en koeling van onze huizen. Het proces waarmee een warmtepomp werkt gebruikt aanzienlijk minder elektriciteit dan traditionele verwarmingssystemen, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische impact.

Offerte aanvragen

Huis verwarmen met een warmtepomp

Hoe een warmtepomp werkt: In de lucht zit altijd warmte. Deze warmte wordt door de buitenunit van een warmtepomp uit de lucht onttrokken en de binnenunit voegt de warmte toe aan je verwarmingssysteem. Het is te vergelijken met een omgekeerde koelkast. De ruimte wordt nu alleen niet gekoeld, maar juist verwarmd. Als de warmtepomp zelf het niet voldoende warm krijgt in je woning, geeft deze een signaal aan de cv-ketel om bij te springen. Met een warmtepomp kunt u uw woning op die manier een stuk duurzamer en goedkoper verwarmen. Een volledig elektrische warmtepomp verwarmt volledig gasloos en een hybride warmtepomp kan tot wel 70% op uw gasrekening besparen.

De combinatie van warmtepomp + een cv-ketel heet hybride. De cv-ketel verzorgt dan nog wel het warme water (douche/kraan) en springt alleen bij zodra de temperatuur buiten te laag wordt en het dus rendabeler is om het huis met gas te verwarmen. Het totale gasverbruik kan hierdoor al met 70% verminderen. De hybride warmtepomp vergt de kleinste investering van alle soorten warmtepompen en kan in veel (ook iets oudere) woningen een flinke gasbesparing opleveren, zonder verlies van comfort.

LG Warmtepomp

MHB TECHNIEK

Offerte aanvragen

Uw warmtepomp specialist!

MHB warmtepompen

Als u toch al twijfelde over de kwaliteit of opbrengst van uw CV ketel (in sommige huizen treffen wij nog ‘youngtimers’ aan) dan is nu wel het moment om over te schakelen. In 2026 namelijk mag een CV ketel alleen nog door een nieuwe worden vervangen in combinatie met een warmtepomp. Het is verstandig om verdere prijsstijgingen niet af te wachten in geval van twijfel.

MHB werkt alleen met de betere merken warmtepompen en ook hier geldt: door onze grote inkoopkracht kunnen wij scherp calculeren. Daarbij komt dat onze installatieteams een lange en brede ervaring hebben en dat voorkomt onnodige ‘uitzoek uren’, zoals je dat nog weleens tegenkomt. Een vrijblijvend advies bij u thuis geeft een goede weergave van de besparing en de terugverdientijd in uw specifieke situatie.

Bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte hebben wij de volgende informatie nodig:
Lengte van het huis, Maat van de dakpan, hoogte van het dak en goede foto’s van het dak & de meterkast.

Offerte aanvraag

  Voornaam *
  Achternaam *
  Uw e-mail adres *
  Telefoonnummer

  Offerte zonnepanelenThuisbatterijInstallatie-techniekICTElectraCamera beveiligingOverige vraag

  Gelieven hier uw afbeeldingen uploaden

  Onderwerp

  Uw bericht